Vores oste

Kort om ostene på Enghavegård Osteri, så I har en ide om hvilke typer oste vi producerer.

Enghavegaard_enghave.jpg

ENGHAVE

Karakterfuld halvfast ost. Den er overflademodnet med rødkit kultur og sælges efter 12 uger.

Fås i perioder også mild, uden skorpe og kitmodning, tilsat pikant, purløg, chili eller grov peber.

Enghavegaard_holmen.jpg

HOLMEN

Denne ost har en skøn sødlig og nøddeagtig aroma. Enghavegårds Holmen ost udmærker sig ved særlig høj eftervarme under fremstillingen. Dette bevirker en mere fast ost, som modnes uden skorpe i min. 4 mdr.

Enghavegaard_kjelst.jpg

KJELST  

En lille fast ost, der afvaskes med salt og rødkit. Den modner med skorpe i min. 4 mdr.

Enghavegaard_ho.jpg

HO

Ho osten er en halvblød ost. Denne ost pensles med rødkit kultur og vendes dagligt de første 4 uger. Den er salgsklar efter blot 6-8 uger.

Fås i perioder også med fennikel, tang og 1750 (en gammel sammensætning med en stødt anis og kommen)

Enghavegaard_tarphage.jpg

TARPHAGE

Denne ost er halvblød og har en instens rødkit smag. Den modner 10-12 uger.

Enghavegaard Osteri og Gaardbutik3.JPG

LANGLI

Blød delikatesse ost med en særlig kraftig rødkit smag. Dens bløde ostekerne omkredses af en meget smagfuld skorpe. Trods dens korte lagringstid på kun 8 uger, opnår denne ost en helt unik karakter.

Fås også i en variation, som pensles med stout.

Enghavegaard_ung_skallingen.jpg

UNG SKALLINGEN

Denne ost er halvfast og modnes på granhylder i ca 20 uger. Den vil udvikle sig til en helt særlig mellemlagret ost med masser af karakter.

Enghavegaard_skallingen.jpg

SKALLINGEN

Skallingen er en fast ost, der har sin egen historie. Osten modner på granhylder og skorpen får lov at udvikle sig naturligt. Den er altid mindst 35 uger og på grænsen til at krystallisere sig. En unik, karakterfuld og spændende ost. 

Enghavegaard_tipitz.jpg

TIRPITZ

En lille blød rødkit ost. Dens rustikke overflade forstærker rødkit smagen.