Enghavegård Grisen

Grise er opportunister og sociale ligesom mennesker. De trives når de har plads til at mudderbade og rode i jorden dagen lang. 

Enghavegård Grisen.jpg

Vores grise er født på marken og lever hele livet her med optimale forhold for trivsel. De fodres med lokalt produceret foder fra nabomarkerne kombineret med den proteinholdige valle fra vores osteproduktion.

Kødet har en dyb nuanceret smag, flot mørk farve og delikat fedtsætning. I gårdbutikken sælges et udvalg af røgvarer; bacon, skinker, spegepølser og diverse udskæringer.

Besøg os og følg grisenes liv på marken.

 
Enhavegård Grisen.jpg

PRODUKTER

Hos os må produkterne gerne tage tid, MEGET TID, for det er det der skal til for at fremstille gode naturlige produkter.

Tørsaltningen er det første der sker. Her trækkes væsken ud af kødet, samtidig med at det konserverer og giver kødet en anden tekstur, så det bliver lækkert tørt og blødt. Efter saltningen skal kødet ryges og selvfølgelig over ægte bøgesmuld, som giver den bedste røg og smag. Til sidst skal produkterne lufttørre og modne, for at opnå den rette fasthed.

Produkterne har en simpel og ægte smag af de gode råvarer, som skabes på gammeldags håndværksmetoder med SALT, RØG OG TID.


Enghavegaard_røget bacon.jpg

Bacon

Vi tørsalter grisebrystet i 10-14 dage, hvorefter det ryges over bøgesmuld og eftermodner nogle uger, inden det er klar til salg. Altså et produkt, der er ca. 6 uger undervejs.

Enghavegaard_enghavegaard_skinken.jpg

Røgede skinker

Gode skinker tager lang tid og vores ferske skinker modnes i min. 8 mdr. Først tørsaltes de med havsalt, for dernæst at bliver røget over bøgesmuld gennem flere dage, inden de hænges til eftermodning

Enghavegaard_røget_nakke_m_rødvinskvas.jpg

Røget nakke med rødvinskvas

Nøje afpudsede nakkekamme tørsaltes med havsalt og rødvinskvas fra Fjordgård vin & vadehav i 3 mdr., inden de ryges og eftermodner. De udvikler en dyb og unik vinsmag.

Enghavegaard_spegepølser.jpg

Spegepølse

Smagfuld traditionel spegepølse
 

 

Paprika spegepølse

Fast og modnet pølse, der som navnet antyder er krydret med paprika. Derudover også tilsat et tvist af hvidløg og chili, som giver den en kraftig og fyldig smag.

Leverpostej

Lavet på en traditionel opskrift tilsat kogte kartofler, for at reducerer spækket og samtidig gøre postejen mere blød og mild.


Krydderfedt

Smeltet spæk og flomme med ægte grever og stegte løg.


TAVLEN

Vi har altid et udvalg af opskåret grisekød i vores fryserum. Det er bla. hakket grisekød, store koteletter, mørbrad, ribbensteg og kamsteg. Se tavlen i gårdbutikken.

I løbet af efteråret slagter vi 4 gange, så har du lyst til at bestille friskslagtet kød er muligheden her. Vi sælger halve og kvarte grise samt delopskæringer.

Følg annonceringen på vores facebookside - Enghavegård Osteri & Gårdbutik.

Derudover haves også et udvalg af Hobugt Oksen. Oksekød fra stude som afgræsser de salte enge lige neden for Enghavegård ved Varde å og Ho Bugt.